Reserveer nu al je diner in een toprestaurant voor 2050

Dinsdag 15 januari 2013 — Het jaarlijks campagneweekend van Vredeseilanden gaat dit jaar over duurzame landbouw. In 2050 zijn we namelijk met meer dan 9 miljard mensen op aarde. Als we niets veranderen aan onze manier van landbouwen wordt het onmogelijk om al die monden te voeden. Laat staan op restaurant gaan. Op basis van dat inzicht bedachten Boondoggle en Vredeseilanden een smakelijke campagne: reserveer nu al in een toprestaurant om in 2050 te gaan eten.

Deze boodschap wordt verspreid via de website van de verschillende toprestaurants. Je vindt er een button die je aanspoort om nu al voor 2050 te reserveren. Nieuwsgierigen komen zo op de Facebookpagina van Vredeseilanden terecht, waar je vrienden kan uitnodigen en samen symbolisch een tafel kan reserveren in 2050. Zo geef je virtueel steun aan duurzame landbouw voor de toekomst en heb je een lekker etentje om naar uit te kijken.

En mocht je dat ondertussen vergeten zijn, geen probleem. Er wordt automatisch een Facebook event aangemaakt in 2050 om je eraan te herinneren. Ook mensen die telefonisch wilden reserveren bij een toprestaurant werden aangespoord om al voor 2050 te reserveren.

Er wordt bovendien één volledig gratis diner in een toprestaurant verloot onder alle reservaties, te nuttigen in 2050 natuurlijk.

Muzikant Admiral Freebee gaf alvast het goede voorbeeld door zijn reservatie voor 2050 te plaatsen bij restaurant Lombardia in Antwerpen.

De campagne van Vredeseilanden startte afgelopen weekend. Zo'n 12.000 vrijwilligers zullen gadgets verkopen op straat en aan supermarkten.

De deelnemende restaurants:

Tr3s (www.tr3ssimple.be), Centpourcent (www.centpourcent.be), Volta (www.volta-gent.be), Vous lé Vous (www.vouslevous.be), Smaaksalon (www.smaaksalon.be), Land aan de Overkant (www.hetlandaandeoverkant.be), Faculty Club (www.facultyclub.be/nl), Lombardia (www.lombardia.be), Boury (www.restaurantboury.be), Keienhof (www.keienhof.be)

Raoul Maris Boondoggle