Rode Duivels en Boondoggle dagen Belgische voetbalsupporters uit

‘De Duiveluitdagingen’: een uniek pact tussen voetbalvedetten en supporters.

De Rode Duivels lanceerden deze week een nooit geziene oproep aan hun supporters: ‘Kleur België rood voor onze match tegen Nederland op 15 augustus. Denk aan rode ballonnen, rode vlaggen, desnoods roodgeverfde schapen. Hoe gekker, hoe liever. Overal waar op 15 augustus Oranje-supporters komen, moet het vuurrood zien. Als jullie slagen, doen wij een tegenprestatie: dan kleuren wij 3 spelers helemaal rood. Létterlijk.’

Deze oproep is het startschot van een ambitieuze campagne van Boondoggle voor de Belgische Voetbalbond. Titel van de campagne: De Duiveluitdagingen. Het principe: gedurende de hele kwalificatiecampagne voor het WK van 2014 in Brazilië, zullen de Rode Duivels de supporters uitdagen om hen op allerlei manieren te helpen. Lukt het de supporters om de uitdaging tot een goed einde te brengen, dan doen de Rode Duivels telkens een tegenprestatie.

De campagne werd op gang getrapt met een open brief waarin de Rode Duivels zich voor één keer rechtstreeks tot de Belgische supporters richten. De open brief werd door alle spelers op hun Facebook- of Twitterpagina gepost en is een warme oproep aan de supporters om integraal deel uit te maken van de nationale ploeg. ‘Laten we een wederzijds engagement aangaan: wij voetballen de ziel uit ons lijf en jullie steunen ons in goede én slechte tijden’. In de brief nemen de spelers geen blad voor de mond: ‘Jullie verwachten veel van deze generatie Rode Duivels, we kennen onze sportieve plichten. En geloof ons: we gaan die verantwoordelijkheid niét uit de weg. Wij willen de kwalificatie voor het WK in Brazilië. Punt.'

Boondoggle maakte ook een opmerkelijke tv-spot van 60” waarin Vincent Kompany, de kapitein van de Rode Duivels, de supporters oprecht bedankt voor de manier waarop ze de Rode Duivels sinds de uitmatch tegen Oostenrijk in 2011 steunen. En hij voegt er aan toe: ‘Als we deze band tussen spelers en supporters nog kunnen versterken, dan hebben we beste supporters ter wereld. Dan zijn we onklopbaar.’

Integratiepunt van de campagne is de Facebook-pagina van de Rode Duivels: www.facebook.com/belgianreddevils Daar kan je de open brief lezen, het filmpje met Kompany bekijken, en krijg je alle details over wat Duiveluitdaging #1 precies inhoudt. De Duivels willen namelijk vooral aan de grensovergangen en langs de E19 autosnelweg heel veel rood zien. Ze roepen ook op om aan het stadion – meer bepaald daar waar de Nederlandse spelersbus zal aankomen – een indrukwekkende rode erehaag te vormen. Op nauwelijks 3 uur tijd had de Facebookpagina al meer dan 5000 fans. En er werden meteen tal van ideeën geopperd, plannen gesmeed, en Facebook-events aangemaakt.

Uiteraard zullen ook de tegenprestaties van de Rode Duivels gedocumenteerd en telkens in de campagne geïntegreerd worden. Maar daarvoor moeten de supporters dus eerst hùn opdracht tot een goed einde brengen. Wordt heel zeker vervolgd.  

Open brief

PDF - 173 Kb

Stills TV Spot

ZIP - 288 Kb

Stills Uitdaging 1

ZIP - 570 Kb

Technische Fiche

DOC - 23 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

[email protected]

www.boondoggle.eu