Samen Sterker zet groepsaankopen bovenaan het boodschappenlijstje

Donderdag 7 november 2013 — Samen kopen is niet evident. Toch niet in de supermarkt. Via www.samensterker.be, waar iedereen in groep producten kan kopen, loopt dat een stuk vlotter. Een online filmpje moet ‘Samen Sterker’ en het gebruik van de site promoten. Daarin zien we een Vlaamse huisvrouw, vertolkt door Karlijn Sileghem, die op onhandige wijze klanten in een supermarkt aanklampt om samen een grote partij eieren, wijn, maandverband of gehakt te kopen en zo de prijs te drukken. En dat lukt niet altijd even goed...

Boondoggle bedacht in opdracht van sp.a het filmpje om ‘Samen Sterker’ te promoten. Op 4 oktober werd het startschot gegeven van ‘Samen Sterker’ in heel Vlaanderen. De coöperatieve venootschap, die groepsaankopen organiseert, heeft nu een poot in elke Vlaamse provincie en in Brussel.

Op www.samensterker.be kan elke consument ontdekken voor welke groepsaankopen hij zich kan inschrijven. “Na amper een maand merken we dat ‘Samen Sterker’ heel goed loopt”, zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback.

“Elke dag opnieuw schrijven mensen en gezinnen zich in, omdat ze merken dat dit écht werkt. De samenaankopen voor basisbehoeften als gas en elektriciteit zijn het bekendst, maar intussen kan iedereen in heel wat groepsaankopen stappen, zoals dakisolatie of condensatieketels. De korting die je met een groepsaankoop krijgt, kan je nergens anders krijgen. De voorbije weken zijn we de boer opgegaan om ‘Samen Sterker’ te promoten en dat zullen we de volgende weken en maanden blijven doen, onder meer via huisbezoeken en lokale infosessies.”

Je kan het volledige filmpje online bekijken via www.samensterker.be.

Fan van groepsaankopen maakt het bont in de supermarkt