SKM en Boondoggle duiken samen in de kast.

 

Na een pitch won Boondoggle het communicatiebudget van SKM. Dé modezaak in Aartselaar staat niet alleen bekend om zijn kwalitatieve merken maar ook om zijn uitstekende service. Boondoggle paste haar design thinking approach toe om tot de nieuwe positionering te komen van deze kledingzaak.

Alles vertrekt vanuit een herkenbaar probleem. Ondanks een overvolle kleerkast hebben veel vrouwen het gevoel dat ze niets hebben om aan te trekken. De meeste kleren in die kast worden dan ook amper gedragen omdat het ondoordachte koopjes zijn die bij nader inzien toch niet echt bij je stijl passen, je niets hebt om erbij te dragen of omdat ze je gewoonweg niet flatteren. Wat de reden ook is, het is veel makkelijker om steeds weer naar die vertrouwde outfit te grijpen waarvan je zeker weet dat hij goed zit. Bij mannen leeft dit ook, al nemen zij uit gemak vaak gewoon het bovenste kledingstuk van de stapel.

Boondoggle ging samen met SKM op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Het professioneel stijladvies, het geven van tips om stukken te combineren en de aanpassingen op maat zijn slechts enkele voorbeelden die ertoe bijdragen dat je de kleren die je bij SKM koopt ook écht zal dragen. Bijgevolg werd er gekozen voor een nieuwe baseline “SKM. Haal alles uit de kast.”. Een eerste radiocampagne over lievelingskleren brengt alvast het grote verhaal. Ondertussen werkt Boondoggle verder aan services die deze belofte waarmaken.

Tot voor kort had SKM een voornamelijk ouder publiek. Met de komst van enkele hippe, jonge merken zoals Supertrash, LIU JO, Scotch & Soda, Calvin Klein, Van Gils en Lagerfeld wil de kledingzaak ook een jongere doelgroep aanspreken. Om dit publiek te bereiken, namen Boondoggle en SKM enkele invloedrijke modebloggers onder de arm. Als deze veeleisende vrouwen en mannen hun nieuwe lievelingskleren vinden bij SKM, zit er ook voor ieder van ons iets in de nieuwe SKM collecties. Online en in de winkel kan je aan de hand van gepersonaliseerde labels de lievelingskleren van verschillende bloggers ontdekken en je laten inspireren door hun aparte combinatietips.

In een nieuw jasje scoort SKM met deze campagne meteen een schitterend resultaat.

Technische-fiche-SKM.pdf

PDF - 197 Kb

Inge Vander Velpen

Managing Partner, Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu