SKM en Boondoggle duiken samen in de kast.

Vrijdag 8 april 2016 —  

Na een pitch won Boondoggle het communicatiebudget van SKM. Dé modezaak in Aartselaar staat niet alleen bekend om zijn kwalitatieve merken maar ook om zijn uitstekende service. Boondoggle paste haar design thinking approach toe om tot de nieuwe positionering te komen van deze kledingzaak.

Alles vertrekt vanuit een herkenbaar probleem. Ondanks een overvolle kleerkast hebben veel vrouwen het gevoel dat ze niets hebben om aan te trekken. De meeste kleren in die kast worden dan ook amper gedragen omdat het ondoordachte koopjes zijn die bij nader inzien toch niet echt bij je stijl passen, je niets hebt om erbij te dragen of omdat ze je gewoonweg niet flatteren. Wat de reden ook is, het is veel makkelijker om steeds weer naar die vertrouwde outfit te grijpen waarvan je zeker weet dat hij goed zit. Bij mannen leeft dit ook, al nemen zij uit gemak vaak gewoon het bovenste kledingstuk van de stapel.

Boondoggle ging samen met SKM op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Het professioneel stijladvies, het geven van tips om stukken te combineren en de aanpassingen op maat zijn slechts enkele voorbeelden die ertoe bijdragen dat je de kleren die je bij SKM koopt ook écht zal dragen. Bijgevolg werd er gekozen voor een nieuwe baseline “SKM. Haal alles uit de kast.”. Een eerste radiocampagne over lievelingskleren brengt alvast het grote verhaal. Ondertussen werkt Boondoggle verder aan services die deze belofte waarmaken.

Tot voor kort had SKM een voornamelijk ouder publiek. Met de komst van enkele hippe, jonge merken zoals Supertrash, LIU JO, Scotch & Soda, Calvin Klein, Van Gils en Lagerfeld wil de kledingzaak ook een jongere doelgroep aanspreken. Om dit publiek te bereiken, namen Boondoggle en SKM enkele invloedrijke modebloggers onder de arm. Als deze veeleisende vrouwen en mannen hun nieuwe lievelingskleren vinden bij SKM, zit er ook voor ieder van ons iets in de nieuwe SKM collecties. Online en in de winkel kan je aan de hand van gepersonaliseerde labels de lievelingskleren van verschillende bloggers ontdekken en je laten inspireren door hun aparte combinatietips.

In een nieuw jasje scoort SKM met deze campagne meteen een schitterend resultaat.

Inge Vander Velpen Managing Partner at Boondoggle