SNCF neemt de bus met Boondoggle

SNCF rijdt binnen in de wereld van de autobusreizen. Het Franse bedrijf, dat bij de wereldtop hoort van personenvervoer, transport en logistiek, stelt een nieuwe busreisdienst voor in Europa en wil met een hoog comfortniveau nieuwe gebruikers aantrekken: automobilisten! Sinds 23 juli rijden er dagelijks 8 bussen van Parijs naar Brussel, Rijsel, Amsterdam en Londen. En vanaf 15 oktober komen daar nog 11 extra verbindingen bij. Boondoggle zal voor het nieuwe merk, dat iDBUS werd gedoopt, de lancering op Europees vlak verzorgen.

Een nieuw internationaal merk

Het geheel is het resultaat van een creatieve en strategische internationale competitie waarin het Leuvense bureau Boondoggle uit de bus kwam als 'lead agency' voor alle communicatie van iDBUS. Het communicatiebureau zorgt zowel voor de above als below the line-communicatie en waakt over de consistentie van alle elementen die deel uitmaken van het imago van het merk.
 

Een nieuwe kijk op busreizen

De lanceringscampagne legt de nadruk op de filosofie van het merk: een nieuw elan geven aan busreizen in Europa door de passagier centraal te stellen. De affiches brengen op humoristische wijze de vooroordelen van mensen over busreizen, die soms terecht zijn, in beeld. iDBUS kan zich dit permitteren omdat ze bijzondere aandacht besteedt aan service en comfort van haar passagiers. Ze worden beter geïnformeerd, er wordt meer naar hen geluisterd en ze worden meer in de watten gelegd. De campagne bestaat uit affiches, direct marketing en online communicatie. Boondoggle neemt ook de sociale media voor z'n rekening, net als de online activering 2.0 en de verschillende promotionele acties.

De campagne startte op 9 juli in Frankrijk, op 28 augustus in Brussel, op 3 september in Amsterdam en ze wordt op 25 september in Londen gelanceerd.
 

OVER iDBUS

Met het creëren van iDBUS vindt SNCF het reizen per autobus in Europa opnieuw uit. Ze streeft het beste na op vlak van comfort, veiligheid en ecologie. En ze wil een antwoord bieden op de mobiliteitsbehoeften van de Europeanen. iDBUS staat voor meer comfort, meer aandacht en meer informatie vóór, tijdens en na de reis, aan een eenvoudig en goedkoop vast tarief. Deze makkelijke, gebruiksvriendelijke manier om te reizen is in de eerste plaats gericht op Europese automobilisten.

Reizigers kunnen telefonisch reserveren (In België: via tel. 070 300 042 van maandag tot zaterdag van 8 u. tot 21 u. € 0,30/min).
 

OVER BOONDOGGLE

Boondoggle is een gereputeerd creatief full-service communicatiebureau met kantoren in Leuven en Amsterdam. Het werd opgericht in 2000 onder de naam iMerge, en was van in het begin de mentale leider in de digitale communicatiewereld.

In 2007 veranderde de naam in Boondoggle en evolueerde het tot een full-service agentschap zonder haar sterke positie in digitaal denken te verliezen.

Boondoggle is de maker van slimme campagnes voor klanten als Belfius,  de Zoo van Antwerpen, Belgacom, Delhaize, Nike, Renault, Thomas Cook, Coca-Cola en vele anderen. Meer info hierover vindt u op www.boondoggle.eu.

“Beyond The Promise”  is de samenvatting van de bureaufilosofie. Hiermee wil Boondoggle de traditionele reclameregels challengen en de “klassieke merkbelofte” veranderen  en in een bredere context plaatsen.

Sinds kort behoort Boondoggle tot het Havas-netwerk.

Technische-Fiche---iDBUS.doc

DOC - 24 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu