Stad Antwerpen en Boondoggle zoeken jong Antwerps talent voor Generatie A

Stad Antwerpen richt met Boondoggle een communicatiebureau op naar aanleiding van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad.
De stad Antwerpen kreeg officieel de titel van Europese Jongerenhoofdstad 2011 toegewezen. Antwerpen krijgt die titel nà Turijn en Rotterdam, en wil die titel meer dan ooit een krachtig èlan geven.
Concreet zal Antwerpen het ganse jaar door projecten voor en door jongeren organiseren en hen volop ruimte en kansen bieden. De ambitie van Antwerpen is torenhoog : ook nà 2011 wil Antwerpen mentaal Europese jongerenhoofdstad zijn.

Als je als jongerenhoofdstad ruimte en kansen wil bieden aan jongeren, is het niet meer dan logisch dat je ook alle communicatie rond de jongerenhoofdstad in handen geeft van jongeren.
Om die ambitie te realiseren wordt in samenwerking met Boondoggle een tijdelijk reclamebureau opgericht onder de naam ‘Generatie A’. Dit bureau zal volledig bestaan uit jongeren.

Hun taak zal bestaan uit twee delen : enerzijds zullen zij buzz bouwen door aankomende events, verslaggeving en reacties op voorbije events te delen binnen een langgerekt tijdsspectrum (‘share the events’). Anderzijds zullen zij op permanente basis communiceren over hoe jongeren Antwerpen als stad beleven (‘share the city’) .

Generatie A zal bestaan uit zes Antwerpse reclametalenten; copywriter Leila Kandil en allround designer Yannick Depauw zijn al aan boord. De ‘zes’ zullen worden omringd door een brede groep van vrijwilligers die het bureau zal kunnen inschakelen bij de communicatie.

Vandaag start de rekruteringscampagne waarin op zoek gegaan wordt naar de vier extra jongeren die Generatie A zullen bermannen. De campagne is een bonte mix van media zoals vacatures, posters en een mailing naar alumni. Flyeren gebeurt via modellen, die een flyerjurk ontworpen door jong talent van de mode-academie, dragen. Tenslotte wordt er met een ‘content worth sharing’ concept gewerkt. Door middel van digitale sjablonen zullen jongeren online jong creatief talent “taggen” om tot een inspirerende selectie te komen van jongeren.

De creatieve energie van Generatie A zal gecoached worden door een creatief en project management team van Boondoggle. Via regelmatige feedbacksessies wordt er in een nauw partnership samengewerkt.

Generatie A
Oudaan 14
2000 Antwerpen
www.generatieA.be
 

Technische-Fiche---AEJH.doc

DOC - 22 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

[email protected]

www.boondoggle.eu