VRT, SBS Belgium, VMMa en Boondoggle laten Vlamingen live en uitgesteld tv-kijken op iPhone en iPad

Stievie. Zo heet de app die de drie grote Vlaamse omroepen in samenwerking met Boondoggle vandaag lanceerden. Stievie is een applicatie waarmee Vlamingen via hun smartphone of tablet live en uitgesteld tv kunnen kijken. Met uitgesteld kijken worden de programma’s bedoeld die vandaag en gisteren te zien waren. 10.000 Vlamingen zullen de komende maanden Stievie kunnen testen via hun iPhone of iPad. Tijdens de testfase wordt nagegaan hoe mensen Stievie gebruiken en welke verbeteringen eventueel mogelijk zijn. Vervolgens wordt bekeken hoe en wanneer de app voor alle Vlamingen beschikbaar wordt gemaakt.

Boondoggle maakte de volledige lanceringscampagne: een sympathieke naam, het logo, de website en drie tv-spots. Die tv-spots tonen aan dat tv-kijken voor een modern gezin nu eenmaal niet zo gemakkelijk is. We zijn met veel meer thuis, hebben allemaal andere werkuren en hobby’s en als we dan eens allemaal samen thuis zijn, wilt iedereen iets anders zien. Elk spotje kaart een ander probleem aan en zet zo een nieuwe feature van Stievie in de kijker als oplossing.

Via de spotjes en de Facebookpagina gaat Stievie op zoek naar 10.000 Vlamingen die app willen testen. Alle Vlamingen met een iPhone of iPad kunnen zich opgeven als tester. Uit alle inschrijvingen worden 10.000 testers geselecteerd. Zij krijgen een uitnodiging om Stievie vier maanden gratis te testen en zullen geregeld via enquêtes gepeild worden naar hun ervaringen.

De social media aanpak die Boondoggle samen met de drie Vlaamse omroepen ontwikkelde is dan ook zeer belangrijk. ‘Release early, release often’ was hierbij de centrale gedachte. Informeren, maar vooral luisteren naar het publiek is cruciaal bij het lanceren van een applicatie als Stievie. Daarom zal de komende maanden intensief support worden gegeven via Facebook en Twitter aan de 10.000 testers. Daarnaast wordt iedereen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rond Stievie, worden inzichten uit het onderzoek gedeeld en wordt er actief gezocht naar verbeteringen. Op basis van de feedback wordt bekeken hoe en wanneer de app voor alle Vlamingen beschikbaar wordt gemaakt. Na de testperiode wordt ook beslist welk betaalmodel de voorkeur krijgt.

Stievie is een initiatief van VRT, VMMa en SBS Belgium. Tijdens de testfase kunnen de volgende tien Vlaamse zenders bekeken worden: één, VTM, VIER, Canvas, 2BE, VIJF, Vitaya, JIM, Ketnet/OP12 en VTMKZOOM. Inschrijven als tester kan op www.stievie.be. De applicatie kan gedownload worden in de App Store via deze link

Download het Stievie logo

JPG - 87 Kb

Technische Fiche

DOC - 23 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu